Marieke van Voorn

Ik ben Marieke van Voorn (1970). Opgeleid tot organisatiesocioloog (RUG), veranderkundige (AOG) en systemisch coach en organisatiecoach. Maar bovenal ben ik heelbegaafd geworden door een innerlijke reis langs schaduwen en ervaringen en het onder ogen zien van wie ik in essentie ben. Dit schreef ik erover: Uit de kast...

In 2010 heb ik Een Heldere Zaak opgericht, nadat ik 15 jaar had gewerkt in de (semi) zakelijke dienstverlening. Ik zag dat veel organisaties niet congruent functioneren en zo veel tijd, geld en energie verliezen.   

Als extern autonoom consultant kan ik van betekenis zijn voor organisaties die worstelen met hun identiteit, vitaliteit en daadkracht. Ik neem een neutrale positie in vóór het grotere geheel, die cruciaal is voor het herstellen van verzwakte organisaties. Ik neem de positie in als het 'derde oog' en kijk met een multidimensionaal perspectief naar de onstane situatie. 

Van nature voel ik aan of iets klopt of niet. Mijn tweede natuur is daarom om op zoek te gaan naar wat er werkelijk aan de hand is, wanneer een verhaal niet klopt. 

Door complexiteit te vereenvoudigen en gedragspatronen te ontrafelen kom ik tot de kern. Ik voel en hoor en lees tussen de regels door. 

Met alle informatie die ik verzamel puzzel ik -samen met betrokken- totdat ik de oorzaken vind. Het kan mij niet complex genoeg. 

Wanneer dan de onderste steen boven komt, is het  resultaat dat mensen en organisaties weer 'tot leven' komen. Wanneer de waas voor ieders ogen verdwijnt, kan frustratie verdwijnen en er eindelijk weer -oprecht- gelachen en samen gewerkt worden aan hetzélfde doel. Dat ontspant de zaak en ik word er blij van. 

Ik breng mijn helderheid met humor en lichtheid. Ik zet anderen graag op een ander been. "Je gaat het pas zien als je het door hebt (Cruijff)". Kijken voorbij de vorm... 

Ook breng ik magie en mildheid. Want ineens is alles anders. Je ziet je eigen perspectief verruimen. De realiteit krijgt meer kleuren tussen zwart en wit. Zo wordt die vervelende leidinggevende, dat verzwakte team of die lastige collega weer menselijk en handelbaar.

Wanneer ik individuele en collectieve vraagstukken mag ontrafelen en herordenen, ontstaat er heelheid met eenheid op een hoger niveau van bewustzijn. Dat maakt autonoom en professioneel. 

Heelheid en eensgezindheid brengt de dialoog op gang, waarna  ieder zichzelf en anderen weer kan verstaan doordat ieder dezelfde taal leert spreken. Klare taal. 

Marieke van Voorn

Hier sta ik op een brug in het Hoevelakense Bos, op een steenworp afstand van mijn werkplek. In mijn werk fungeer ik als brug tussen het zichtbare en het onzichtbare. Ik kijk door de vorm heen, voorbij symptomen en ga op zoek naar de innerlijke oorzaken van de ontstane situatie. Helderheid brengt heelheid. 

© Eenhelderezaak

Een Heldere Zaak verbindt door het onderbewuste en het bewuste te verhelderen. 

Disclaimer
Privacy statement
Algemene voorwaarden

Aanmelden nieuwsbrief
Contact

Westerdorpsstraat 58
3871 AZ  Hoevelaken

Telefoon: 06 – 51 58 42 45
contact@eenhelderezaak.nl
www.eenhelderezaak.nl

Webdesign/webdevelopment: Birdhouse online