Masterclass

Systemisch Intelligent Leiderschap

Handelingsbewust of handelingsverlegen?

Leiding geven aan professionals is doorgaans een pittige klus. Je team is immers niet van gisteren, maar vol ambitie en eigen wijsheid. Vaak weten ze het beter dan jij, denken ze. Misschien hebben ze wel gelijk? Jij hebt echter plek en taak om je team te begeleiden tot high excellence, of toch op z’n minst tot een hogere effectiviteit en impact. En jij gunt je team dat ze het beste van zichzelf kunnen geven en dat ze mede door jouw manier van handelingsbewust leiding geven boven zich zelf kunnen uitstijgen.

Interveniëren én vertrouwen op het proces
Deze Masterclass voor Leiders bestaat uit drie cursusdagen en één individuele sessie (HeelBegaafd®) van een dagdeel. De Masterclass maakt jou bewust van jouw essentie en van de drie belangrijke pijlers voor ‘Systemisch Intelligent leiderschap’. Met deze drie stappen creëer jij zelf een vitaal en wendbaar team.

 1. In hoeverre neem jij jouw plek in? Je krijgt inzicht in wat jouw manier van leiding geven doet met de teamdynamiek. Jij wordt je meer bewust waar jij een tandje bij of af kan schakelen.
 2. Wat speelt er in de onderstroom van de organisatie? Met een systemische krachtenveld analyse zie je in ‘a split second’ welke trauma’s en/of patronen het team in haar greep houdt, in plaats van wendbaar en vitaal. Of het nu je eigen organisatie is, of die van de klant.
 3. Hoe heeft de context impact op het functioneren van jou en de organisatie? Je krijgt inzicht in wat jij kunt doen om organisatiepatronen te verhelderen en  doorbreken, zodat jij en je team zich vrij kunnen bewegen. Een voorwaarde voor high performance!

Deze Masterclass maakt jou ‘systemisch intelligenter’, doordat je inzicht krijgt in hoe alles samenhangt. Effectief interveniëren in complexe team- en organisatiedynamiek maakt jouw manier van leiding geven voorspelbaar en betrouwbaar. Jouw zelfvertrouwen en dat van je team groeit met jouw toegenomen inzicht en daadkracht.

Theorie gemixt met Organisatieopstellingen
De Masterclass bestaat uit een theoretisch kader en uit het werken met systemische oefeningen en organisatieopstellingen. Iedere deelnemer kan zijn of haar eigen team-ontwikkel-cases inbrengen, en ieder staat representant in de cases van anderen die we gaan opstellen. Zo groeit jouw zelfinzicht, zelfvertrouwen en je inzicht in groepsdynamica met rasse schreden.

Voor wie
De Masterclass ‘Systemisch Intelligent Leiderschap’ is een must voor  Procesbegeleiders, Leiders & Projectleiders die werken met ambitieuze, eigenwijze professionals die van een leidinggevende verwachten dat deze ‘van goeden huize komt’, hen inspireert én ingrijpt wanneer dat nodig is.

Na de Masterclass ‘Systemisch Intelligent Leiderschap’:

 • Neem jij je plek als leider bewust en effectief in en is je handelingsrepertoire toegenomen.
 • Ben je Systemisch Intelligenter en heb je duurzaam inzicht in team- en organisatiedynamiek.
 • Weet jij hoe je je team kun begeleiden van ‘lekker eigenwijs naar samen excellent performen’.
 • Is jouw zelfvertrouwen en daadkracht toegenomen. Jij weet wat je moet doen en vooral laten.
 • Ben jij bekend met Systemische Principes als Ordening, Plek & Balans in geven en nemen.

Praktische Informatie

De data van de Masterclasses zijn:

 • Editie III: 2, 23 juni & 7 juli 2021
 • Editie IV: 27 oktober, 10 en 24 november 2021 

We werken live in Hoevelaken met in acht neming van de Corona-Maatregelen. We kunnen daarbij kiezen voor een ruime trainingsruimte, een nóg ruimere schuur en voor een open plek in het naastgelegen bos. De individuele sessie HeelBegaafd vindt plaats ook op de locatie van Een Heldere Zaak (Westerdorpsstraat 58 te Hoevelaken). Indien nodig kunnen delen van de Mastercass ook online verzorgd worden. 

We werken van 9.30 – 17.00. dit driedaagse programma bedraagt € 1.495,00 inclusief BTW. We werken met minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Je ontvangt een reader met het theoretisch, filosofisch  kader waarmee we werken. Vragen kun je stellen via contact@eenhelderezaak.nl of telefonisch. 

Deze Masterclass wordt gegeven door Marieke van Voorn, organisatiesocioloog, veranderkundige en systemisch gids voor mensen en organisaties.

Marieke van Voorn is oprichter en eigenaar van Een Heldere Zaak.

Datum

 • 2 & 23 juni en 7 juli
 • 27 okt, 10 en 24 nov

Tijd

Van 9.30 – 17.00 uur

Aantal deelnemers

minimaal 4, maximaal 8 deelnemers

Locatie

Hoevelaken 

Individuele sessie: Westerdorpsstraat 58
3871AZ  Hoevelaken

Prijs

€ 1.495,00

© Eenhelderezaak

Een Heldere Zaak verbindt door het onderbewuste en het bewuste te verhelderen. 

Disclaimer
Privacy statement
Algemene voorwaarden

Aanmelden nieuwsbrief
Contact

Westerdorpsstraat 58
3871 AZ  Hoevelaken

Telefoon: 06 – 51 58 42 45
contact@eenhelderezaak.nl
www.eenhelderezaak.nl

Webdesign/webdevelopment: Birdhouse online