Leiderschapsprogramma Bouwen met Bewustzijn

Opleiders: Marieke van Voorn & Daan Fousert

Bouwen met Bewustzijn
Als leider ben je met brede kennis en ervaring van vele markten thuis en presteer je naar tevredenheid. Maar… toch voel je aan dat je nog iets cruciaals mist, omdat je soms geen vat kunt krijgen op bepaalde mensen of irrationele processen. Wellicht realiseer je je dan dat je al vaker in ‘dezelfde film’ bent beland. Dat is hét moment om je bewuster te worden van je eigen onbewuste patronen en impact, zowel op je team als binnen je organisatie. 
Om je bewuster van jezelf te worden, is het belangrijk om te beginnen bij wie je in wezen bent. Terug naar de bron. Dat betekent dat je afscheid neemt van oude overtuigingen en ingesleten reflexen en gedragspatronen.
Los laten van wat niet werkt, is een noodzakelijke stap om van een rationele manier van leven en werken een meer dieper, gevoelsmatige en intuïtieve manier van leven en werken. Met onze spirituele bouwstenen ben jij in staat om je hoofd, hart en ziel te verbinden, zodat je succesvoller wordt in wat je doet en een inspiratiebron voor anderen kunt zijn.

Van betekenis zijn
De wereld verandert in rap tempo en dat vraagt van jou als leider dat je op een eigentijdse manier kunt inspelen op wat zich aandient. Je realiseert je dat er ‘onder water’ een krachtenveld bestaat dat impact heeft het resultaat van jouw team of organisatie. Maar hoe krijg je daar inzicht in en vat op?
Betekenisvol leiding geven betekent dat je ongekende talenten en potentieel uit jezelf en anderen naar boven haalt. Bovendien wil je doen waarvan je zeker weet dat het bijdraagt aan het grotere geheel van de organisatie en samenleving.

Heel begaafd
In het reguliere onderwijs krijgen we veelal rationele bouwstenen mee. Heel nuttig voor onze cognitieve ontwikkeling, maar er is meer nodig voor een leven en loopbaan met impact en voldoening. Naast intelligentie (IQ) en emotionele intelligentie (EQ) is van belang dat je je spirituele intelligentie (SQ) en systemische intelligentie (SysQ) ontwikkelt.
Spirituele intelligentie gaat over leven en leren van binnenuit. Systemische intelligentie betekent dat je verbanden kunt leggen tussen verschillende bronnen van kennis, inzichten en je intuïtie.  
Met een ruim bewustzijn op je IQ, EQ, SQ en SysQ krijg je vonken van bezieling en word je HeelBegaafd® om leiderschaps- en verandervraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Dat maakt je wendbaar en daadkrachtig, maar leert je ook te vertrouwen op het proces. Daardoor ben je beter in staat om je plek in te nemen en je stem te laten horen, wanneer processen bijsturing en of nieuwe inspiratie nodig hebben.
 
Bronnen van wijsheid
In dit programma maken we je eigen wijsheid vrij door middel van zelfreflectie, creativiteit, bewustwordingsoefeningen, inspiratie, systemische oefeningen en organisatieopstellingen.
 
Voor wie?
Dit Leiderschapsprogramma is geschikt voor leiders met HBO+/WO werk- en denkniveau. Verder ben je van nature nieuwsgierig en wil je de onderste steen boven halen om je team of organisatie levenskrachtig te maken en houden. De integratie van Servant Leadership (Daan Fousert) en Systemische Organisatieontwikkeling (Marieke van Voorn) maakt dat dit programma geschikt is voor leiders met interesse voor spiritualiteit en zingeving. 

Module 1: Terug naar de Bron 
Terug naar jouw bron. Wie ben jij in essentie? Wie bezielt jou? We maken een reis naar binnen, naar jouw fundament.
We zijn benieuwd hoe je bent gevormd en wat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. In hoeverre draag je (familie-) verstrikkingen (patronen) bij je die jou in de weg kunnen staan om je volle potentieel te leven? 
 
Naast deze tweedaagse groepsmodule, geeft Marieke van Voorn iedere deelnemer een systemische sessie waarbij je afscheid neemt van je identiteiten, verstrikkingen en overtuigingen die jou in de weg zitten. Zo word je authentieker, congruenter en ga je steviger staan voor jouw innerlijke wijsheid. Deze module maakt dat je dichter bij jezelf komt en wortelt in wie jij in essentie bent.

Module 2: Bouwen aan kracht
In deze module (her)ontdek je je spirituele bouwstenen. Wat bezielt jou? Hoe zet jij je eigen natuur en unieke kwaliteiten in?
Deze module leert je je intuïtie en je overzicht vergroten. Je gaat inzien dat je ‘hoger weten’ altijd beschikbaar is.
Ook staan we stil bij universele principes van bouwrijpe systemen zoals: ordening, inclusie, balans in geven en nemen en acceptatie van de realiteit. Deze systemische bouwstenen gaan je helpen onderscheiden waarom iets klopt of wanneer de levensenergie van je organisatie wordt geblokkeerd. 
Deze module leert je te horen, zien en lezen tussen de regels door. Het geeft je heldere taal, zodat je ook anderen kunt laten begrijpen wat zich aandient.

Het maakt dat je voorbij de uiterlijke vorm (symptomen en verschijnselen) kunt kijken. Daardoor kun je voorkomen dat zaken uit de pas lopen en dat je sneller weet hoe je moet ingrijpen bij complexe organisatievraagstukken. Deze module verruimt je bewustzijn en dat maakt je veerkrachtig en daadkrachtig. Je gaat meer ruimte innemen en  je stem draagt verder.

Module 3: Met intentie vertrouwen op het proces
De effectiviteit van je leiderschap verhoogt, wanneer je dat doet met een heldere intentie (missie) en met het aanvaarden van de consequenties die dat van je vraagt.
In deze module verhelderen we de alignment van jouw intentie en die van de organisatie waarvoor je werkt. Je gaat inzien waar er nog rationele en irrationele blokkades zijn, die jou nog afhouden van vrij en moeiteloos leiderschap.  
Wanneer je je team bevrijdt van oude patronen en overtuigingen, zul je gaan ervaren dat je je kracht, handelen en het resultaat synchroon gaan samenvallen.
In deze module leer je tekens van synchroniciteit verstaan en te vertrouwen op het proces dat jij en je team doormaken. 

Module 4: Integratie en Bestemming
In deze module integreren we de opgedane kennis, zelfkennis en inzichten over jouw organisatie tot één geheel.
Wanneer jij congruent bent, wanneer jij je kracht kent en wanneer jouw handelen en intentie overeenkomt met het hogere doel van de organisatie, dan heb je alles in handen om je team of organisatie als één geheel te laten functioneren.
Met jouw wijsheid maak je de weg vrij voor het ontsluiten van collectieve intelligentie die tot dan toe verborgen lag bij mensen in de organisatie. Je leidt te team naar meer autonomie en professionaliteit.
Duurzaam en betekenisvol draag jij met je team bij aan het ecologisch en economisch evenwicht in de samenleving.   

Begeleider Marieke van Voorn

Na 15 jaar werkervaring in de (semi) zakelijke dienstverlening richtte Marieke  Een Heldere Zaak op in 2010.
Marieke combineert organisatiesociologie,  verandermanagement en systemisch  begeleiden van mensen en organisaties.
Zij begeleidt leiders met hun team bij het doorzien en doorbreken van patronen, zodat ze vitaal en wendbaar kunnen schakelen in veranderende omstandigheden. Ook coacht Marieke individuen via het concept HeelBegaafd®.
Marieke schrijft momenteel aan haar eerste boek Heel de Organisatie®, Herstel het zelfhelend vermogen van de irrationele organisatie. 

Begeleider Daan Fousert

Daan neemt een schat aan kennis en ervaring met zich mee en ziet het als zijn missie om mensen bewust te maken van hun eigen kracht en wijsheid. Daan verdiende zijn sporen als leidinggevende bij bedrijven als General Electric, Campbell, Quaker en Fokker. Na 30 jaar besloot hij zijn eigen bedrijf te starten om van daaruit Servant-Leadership in Nederland te introduceren en organisaties en mensen te begeleiden zich daarin te bekwamen. Hij publiceerde een aantal boeken over dit onderwerp en dit bracht hij zijn nieuwste boek Leef je Ziel op de markt. Dit boek zal deel uitmaken van het lesmateriaal van dit programma.

Kosten, Locatie en data

De investering om deel te nemen aan dit programma bedraagt € 4.750,00 excl. BTW. Verder zijn alle kosten, zoals overnachting, verblijf, lesmaterialen en een individuele sessie met Marieke tussen module 2 en 3 inbegrepen.
 
De locatie moet nog worden bepaald maar zal zoveel mogelijk in een bosrijke omgeving zijn in het centrum van het land. De data voor dit programma zijn vastgesteld op:
Module 1: dinsdag en woensdag 23 en 24 maart 2021
Module 2: dinsdag en woensdag 20 en 21 april 2021
Module 3: dinsdag en woensdag 18 en 19 mei 2021
Module 4: dinsdag en woensdag 15 en 16 juni 2021

Aantal deelnemers
Gezien de aard van dit intensieve programma kunnen er slechts 10 leiders aan dit programma deelnemen.
 
Aanmelden
Je kunt je aanmelden door je hier in te schrijven. Mocht je vragen hebben over het programma, dan kun je Marieke mailen: marieke.van.voorn@eenhelderezaak.nl

Download hier de pdf van het Leiderschapsprogramma.

© Eenhelderezaak

Een Heldere Zaak verbindt door het onderbewuste en het bewuste te verhelderen. 

Disclaimer
Privacy statement
Algemene voorwaarden

Aanmelden nieuwsbrief
Contact

Westerdorpsstraat 58
3871 AZ  Hoevelaken

Telefoon: 06 – 51 58 42 45
contact@eenhelderezaak.nl
www.eenhelderezaak.nl

Webdesign/webdevelopment: Birdhouse online