Aanbevelingen 'Heel de organisatie' (boek)

Dit boek is de helende hand op de zere plek voor mens en organisatie, waarin inheemse wijsheden, sociologie, veranderkunde en de systemische benadering samenvallen. 

Dit boek is de helende hand op de zere plek voor mens en organisatie. Een gids voor organisaties en leiders die het lef hebben te transformeren, zodat ze een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan het grotere geheel. Verwacht geen quick fixes of oppervlakkige symptoombestrijding, maar een boek vol richtingwijzers en inzichten geboren uit ervaring en innerlijk weten. Marieke’s woorden laten diagnose en behandeling samenvallen. En juist daar kan de levensenergie weer moeiteloos stromen en zal (zelf)heling -van zowel individu en organisatie- spontaan optreden. Simone Ardesch (arts en oprichter van Amsterdam School of Integrative Medicine & Health) 

Ik ben geraakt door Marieke’s talent om intuïtief te weten en helder te doorzien waar de oorsprong ligt van persoonlijke- en organisatievraagstukken. Haar ervaring met de systemische benadering in organisaties vallen in dit boek samen met inheemse wijsheden en een sociologische en veranderkundige invalshoek. Dat levert een boeiend boek op, waarin Marieke inzichtelijk deelt hoe ze diagnoses stelt en oplossingsrichtingen aanreikt. Ze creëert bewustwording door een krachtige medische metafoor en met het beschrijven van heel-begaafd leiderschap. De vele -soms pijnlijke- voorbeelden uit haar praktijk helpen om haar zienswijze concreet toepasbaar te maken. Een aanrader voor iedereen die in de spiegel durft te kijken van de eigen schaduwdelen. Marien Colijn (interim-management, organisatieadvies en coaching)

 ‘Heel de organisatie’ is een boek dat op een heldere en zeer aansprekende wijze een overzicht geeft van de verschillende manieren waarop een organisatie kan (dis)functioneren. De paralellen die Marieke trekt naar de pathologie van het menselijk lichaam zijn origineel, waardevol en zeer herkenbaar. Naast het benoemen van factoren die een organisatie ziek kunnen maken, biedt het boek inspiratie voor de weg terug naar een vitaal functionerende organisatie. Het is een must-read voor externe organisatieadviseurs en bedrijfsartsen, maar ook voor interne leiders, managers, adviseurs en HR-functionarissen. Eigenlijk voor iedereen met interesse voor gezonde organisatiestructuren, machtsverhoudingen en interpersoonlijke relaties binnen organisaties. Mariëlle Dijkstra (bedrijfsarts)

 Narcisme als afweervorm, als ontwikkelingsprobleem en zelfs persoonlijkheidsstoornis vertelt ons hoe moeilijk het is om echte relaties aan te gaan. Narcisme in organisaties vloeit voort uit het feit dat we met elkaar zoekende zijn en geregeld de weg kwijt zijn. We kunnen het probleem ons allemaal in een zekere mate aantrekken en we zullen met elkaar aan het werk moeten gaan om onze kinderen zo op te voeden dat ze een authentieke belangstelling van ons ervaren. Dat ze opgroeien in een omgeving met natuurlijke materialen, dat ze echt voedsel kunnen proeven en gezonde ideeën tot zich nemen. Dit boek gaat om de belangrijkste vragen van het leven: wat is liefde, wat is wijsheid en wat is vrijheid? Wat is het om ‘echt’ mens te zijn en kunnen we de weg vinden naar ons ‘ware’ zelf? Manfred van Doorn (executive coach, auteur en ontwerper van Double Healix, DNA for Leadership)

Dit boek is Marieke ten voeten uit. Dat ze een ruim bewustzijn heeft, blijkt uit de opbouw en diepgang van haar boek. Het is grondig, overzichtelijk, inzichtelijk en logisch opgebouwd. Een aanwinst voor de veranderaar die verzwakte organisaties op een heel-begaafde wijze wil begeleiden naar herstel. Ik bewonder in Marieke dat ze in staat is geweest deze complexe materie heel toegankelijk en begrijpelijk op te schrijven. ‘Heel de Organisatie’ is een verrijking voor de vakliteratuur en een naslagwerk voor organisatietransformatie. Door de prachtige tekeningen is het ook een lust voor het oog. Een knap stuk vakwerk! Daan Fousert (auteur en begeleider van cultuur en leiderschapstrajecten)

In een tijd waarin veel organisaties verdwalen, beschrijft Marieke heel helder hoe ze de weg naar zichzelf terug kunnen vinden. ‘Heel de Organisatie’ beschrijft hoe organisaties zich kunnen verbinden met wat er echt toe doet en met wat er aan onderliggend lijden gezien en erkend wil worden, met de ogen van het hart voor de essentie en intentie van organisaties. Met een hart dat klopt en volmondig ‘ja’ zegt tegen broodnodige systemische wijsheid. De inzichten die dat oplevert, gun ik ons allemaal. Dank Marieke! Trudy Hommel (systemisch procesbegeleider van organisaties en auteur van ‘Zomerzuster’)

De wisselwerking tussen organisaties en medewerkers is een boeiend en intrigerend onderwerp. Het vraagt tijd en geduld om werkelijk inzicht te krijgen in de dans van de herhalende patronen. Juist dit inzicht is nodig om de schadelijke patronen te (h)erkennen en te doorbreken. Met dit boek kan zowel de gezondheid van de organisatie als die van de medewerker worden bevorderd. En dit loont altijd de moeite! Linda van der Noordaa (bedrijfsarts en verzekeringsarts)

Marieke geeft met dit boek vanuit een voortschrijdend inzicht blijk van een totaaloverzicht dat niet alleen onthullend te noemen valt, maar ook zicht geeft op hoe we ons zorgsysteem ziek hebben gemaakt. Hopelijk gaan we met deze inzichten nu starten met het vormen van een stelsel dat zich -wel- ijvert voor gezondheid en vitaliteit. Alexander Tan (specialist ouderengeneeskunde en arts voor functionele geneeskunde)

‘Heel de Organisatie’ is een verademing na alle saaie consultancy boeken! Als je anders wilt leren kijken naar organisaties en je eigen aandeel in de ontstane situatie, dan is dit boek een must read, want Marieke zet je aan het denken. Het boek staat vol met theorieën, verhelderende cases en analyses over de werking van systemen van (zieke) organisaties. Het is een boek voor gevorderden, want het veronderstelt een brede blik en enige voorkennis van de systemische benadering en de werking daarvan. Mooi hoe Marieke haar eigen ervaringen en inzichten gebruikt om te laten zien dat organisaties een blauwdruk zijn van persoonlijke systemen. Laura van Vuure (directeur Vierstroom)

Healing Leaders is een initiatief van Een Heldere Zaak.  

Disclaimer
Privacy statement
Algemene voorwaarden

Aanmelden nieuwsbrief
Aanmelden
Contact

Een Heldere Zaak is gevestigd te Amersfoort.

contact@eenhelderezaak.nl
www.eenhelderezaak.nl

Webdesign/webdevelopment: Birdhouse online