Master-yourself- class

Zelfleiderschap in een turbulente wereld

Handelingsbewust of handelingsverlegen?

Jij geeft leiding aan een team of aan een complex organisatieproces en vraagt je wel eens af of je het juiste doet. Leiding geven aan (een veranderproces met) eigenwijze professionals begint met het leiding geven aan je zelf. De mensen et wie je samenleeft en werkt zijn immers net zo eigen-wijs als jij. 

Jij hebt echter de plek en taak om deze mensen en dit veranderproces te begeleiden tot high excellence, of toch op z’n minst tot een hogere effectiviteit en impact. En jij gunt het ze dat ze mede door jouw heelbegaafde handelingsbewuste begeleiding boven zich zelf kunnen uitstijgen.

Interveniëren én vertrouwen op het proces
Deze Master-yourself-class bestaat uit drie cursusdagen en één individuele sessie (HeelBegaafd®) van een dagdeel. De Master-yourself-class maakt jou bewust van jouw essentie en van de drie belangrijke pijlers voor systemisch intelligent zelf-leiderschap’. Met deze drie stappen creëer jij zelf een vitaal en wendbaar team.

 1. In hoeverre neem jij jouw plek in? Je krijgt inzicht in wat jouw manier van begeleiding geven doet met het team- en organisatieynamiek. Jij wordt je meer bewust waar jij een tandje bij of af kan schakelen.
 2. Wat speelt er in de onderstroom van de organisatie? Met een systemische krachtenveld analyse zie je in ‘a split second’ welke trauma’s en/of patronen het team in haar greep houdt, in plaats van wendbaar en vitaal. Of het nu je eigen organisatie is, of die van de klant.
 3. Hoe heeft de context impact op het functioneren van jou en de organisatie? Je krijgt inzicht in wat jij kunt doen om organisatiepatronen te verhelderen en  doorbreken, zodat jij en je team zich vrij kunnen bewegen. Een voorwaarde voor high performance!

Deze Master-tourself-class maakt jou ‘systemisch intelligenter’, doordat je inzicht krijgt in hoe alles samenhangt, ook met betrekking tot jouw familiedynamiek. Bewust interveniëren in complexe organisatiedynamiek maakt jou effectief, voorspelbaar en betrouwbaar. Jouw zelfvertrouwen en dat van je team en organisatie groeit met jouw toegenomen inzicht en daadkracht.

Theorie gemixt met Organisatieopstellingen
De Masterclass bestaat uit een theoretisch kader en uit het werken met systemische oefeningen en organisatieopstellingen. Iedere deelnemer kan zijn of haar eigen team-ontwikkel-cases inbrengen, en ieder staat representant in de cases van anderen die we gaan opstellen. Zo groeit jouw zelfinzicht, zelfvertrouwen en je inzicht in groepsdynamica met rasse schreden.

Voor wie
De Masterclass is een must voor interne en externe procesbegeleiders, businesspartners, leiders & projectleiders die werken met ambitieuze, eigenwijze professionals die van jou verwachten dat je ‘van goeden huize komt’, hen inspireert én ingrijpt wanneer dat nodig is.

Na de master-yourself-class:

 • Neem jij je plek bewust en effectief in en is je handelingsrepertoire toegenomen.
 • Ben je systemisch intelligenter en heb je duurzaam inzicht in team- en organisatiedynamiek.
 • Weet jij hoe je een groep professionals kunt begeleiden van ‘lekker eigenwijs naar samen excellent performen’.
 • Is jouw zelfvertrouwen en daadkracht toegenomen. Jij weet wat je moet doen en vooral laten.
 • Ben jij bekend met Systemische Principes als Ordening, Plek & Balans in geven en nemen.

Praktische Informatie

De data van de Masterclasses zijn:

 • Editie III: 27 oktober, 10 en 24 november 2021 
 • Editie IV: 19 januari, 2 en 16 februari 2022

We werken live in Hoevelaken met in acht neming van de Corona-Maatregelen. We kunnen daarbij kiezen voor een ruime trainingsruimte, een nóg ruimere schuur en voor een open plek in het naastgelegen bos. De individuele sessie HeelBegaafd vindt plaats ook op de locatie van Een Heldere Zaak (Westerdorpsstraat 58 te Hoevelaken). Indien nodig kunnen delen van de Mastercass ook online verzorgd worden. 

We werken van 9.30 – 17.00. dit drie-en-een-half daagse programma bedraagt € 1.515,- inclusief BTW voor particulieren en zzp-ers en exclusief BTW voor deelnemers van organisaties. Na enkele weken organiseer ik een terugkomdagdeel. 

We werken met minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers. Iedereen is welkom. 

Het getal 1515 staat symbool voor een nieuw begin, nadat je oude gewoonten en patronen laat vallen. Het getal staat ook voor creatie, innovatie en genezend vermogen. 

Je ontvangt een reader met het theoretisch, filosofisch  kader waarmee we werken. Vragen kun je stellen via contact@eenhelderezaak.nl of telefonisch (06-51584245). 

Datum

 • 19 jan, 2 & 16 feb '22

Tijd

Van 9.30 – 17.00 uur

Aantal deelnemers

minimaal 4, maximaal 6 deelnemers

Locatie

Westerdorpsstraat 58
3871AZ  Hoevelaken

Prijs

€ 1.515,-

© Eenhelderezaak

Een Heldere Zaak verbindt door het onderbewuste en het bewuste te verhelderen. 

Disclaimer
Privacy statement
Algemene voorwaarden

Aanmelden nieuwsbrief
Contact

Westerdorpsstraat 58
3871 AZ  Hoevelaken

Telefoon: 06 – 51 58 42 45
contact@eenhelderezaak.nl
www.eenhelderezaak.nl

Webdesign/webdevelopment: Birdhouse online