Uit de kast... 

“You. Strong woman!” Terwijl ik mijn ogen dicht heb, duwt Paqo Don Adolfo met een heilige steen tegen mijn borstbeen. Ik mag ‘m aan niemand laten zien. Deze steen draagt mijn ziel.

In februari 2018 eindigt mijn negendaagse ontdekkingsreis door de bergen van Peru. Met een internationaal gezelschap werd ik begeleid door vijf inheemse paqo’s (sjamanen) met diverse inca-ceremonies. Elke ceremonie bracht me dichter bij mijn ziel, bij wie ik diep van binnen ben.

Hij is niet de eerste ziener die mij ziet. Voordat ik mezelf ging zien en her-inneren, ontmoette ik Tineke in 2009. Ze werd mijn spirituele coach en zei bij de eerste ontmoeting dat ik “heel paranormaal begaafd” was. Een onverwacht antwoord op een vraag die ik niet had gesteld. Ik kon er op dat moment nog geen chocola van maken… Ik kwam bij haar op een moment dat ik niet zo goed in mijn vel paste. Opnieuw was een liefdesrelatie gestrand en was ik weer op zoek naar een nieuwe passende baan, nadat ik opnieuw buiten de boot was gevallen bij een werkgever. I didn’t fit in. Nowhere. Again.

Vanaf december 2009 kreeg ik een baan waarbij ik -ondanks een vreemd voorgevoel- wel ben gestart. Tineke zei: “Doe het maar, want je moet nog iets leren”. Het klonk een beetje onheilspellend en het werd vrij snel helder dat ik op deze werkplek binnen het krachtenveld-met-machtsmisbruik volledig op mezelf werd terug geworpen. Nog onbewust van mijn eigen helderheid en in de ontkenningsfase over mijn paranormale gaven, heb ik in die baan ongevraagd één van de kopstukken (en zijn gevolg) ontmaskerd. Opnieuw sloten de gelederen en werd ik tot zondebok gemaakt.

Het komt op zulke momenten goed van pas dat ik een “strong woman” ben, hoewel ik in dat jaar een diepe existentiële angst heb gevoeld. Waartoe ben ik dan wel hier? Wat betekent het dat ik keer op keer wordt buitengesloten en uitgestoten? Gedurende een slapeloze nacht in augustus 2010 kreeg ik een ingeving: met de naam Een Heldere Zaak vielen alle puzzelstukjes op z’n plek. Nu wist is wat ik hier kwam doen.

Verbanden leggen

In 2013 kwam ik bij een astroloog, Peter de la Haye (r.i.p.), terecht die mijn geboortehoroscoop las. Een intense, erudiete autodidact die me volledig van mijn stuk bracht met zijn woorden. Hij zei dat ik met mijn nogal zeldzame combinatie van drie ascendanten: “Jij kan alles met alles verbinden. Jouw bevattingsvermogen reikt ongelooflijk vér”. Dat ik met de hakken over de sloot geslaagd ben voor het VWO en maar een zeven gemiddeld had voor mijn studie Sociologie, bracht hem niet van zijn idee af: “De wetenschap is niet in staat om de verbanden te leggen die jij in één oogopslag ziet”.  

Zijn woorden hebben me regelmatig gesteund, zeker ook om de weerstand en afwijzing die ik ook als zelfstandig ondernemer regelmatig om de oren kreeg, te kunnen relativeren. Ik zie blijkbaar andere verbanden dan de meeste andere mensen. Sowieso brengt het systemisch werk, waar ik in mijn verhelderende en helende werk regelmatig een beroep op doe, zaken aan het licht die al jaren, decennia of eeuwenlang onzichtbaar zijn.        

Ordening en beweging

In 2014 maakte ik kennis met Jan, sjamaan. Het eerste wat hij zei is “Jij werkt met de krachten uit het noordoosten”. Deze uitspraak was voor mij destijds nog  abracadabra. Hij vertaalde het voor me en gaf aan dat ik ordening breng en daardoor een vitaliserende beweging in vastgelopen systemen. Aha. Dat herkende ik wel. In mijn werk herstel ik de ordening (“Restart with Why, align the How and create the What (result) that you have in mind”). Opnieuw kreeg ik een puzzelstukje aangereikt.

In 2016 deed ik een workshop bij Kiesha Crowther. Ze is wisdomkeeper, sjamaan, spiritueel docent en healer. Eén van de onderdelen van de workshop was om in contact te komen met je totemdier. Toen ik aan de beurt was, deinsde ze een beetje terug. Mijn totemdier is de ‘zwarte raaf’.

Inzien en innerlijk weten 

“Raaf staat symbool voor ‘boodschapper tussen twee verschillende werelden’. Raaf laat je De Waarheid zien die diep is weggestopt. Raaf laat mensen naar binnenkijken, naar het diepste van hun ziel. De raaf heeft magische vermogens en neemt mensen mee naar de wereld van het innerlijk weten”.  Deze raaf-kwaliteiten herken ik, ze horen bij mij. Je kunt ze nergens leren, maar je kunt ze wel her-inneren. Door ervaring en bevestiging van wat ik doorzie en weet, heb ik leren vertrouwen op mijn waarnemingen.

Het leven met het totemdier Raaf is niet eenvoudig kan ik zeggen, omdat veel mensen liever in een illusie leven dan in de realiteit. Hoewel mijn scherpe blik juist eenvoud en helderheid en een gezonde beweging brengt, is lang niet iedereen daar blij mee. Veel mensen gedijen prima binnen scheve verhoudingen, zeker wanneer zij er eigen belang bij hebben.

Met het totemdier Raaf loop ik vaak voor de troepen uit, omdat ik al op voorhand kan zien waar het in essentie om gaat en soms zelfs waar het heen gaat, omdat ik snel kan schakelen en verbanden leg met de beschikbare zichtbare en onzichtbare informatie.  Mijn inzichten kunnen pijnlijk en confronterend zijn voor degenen die nog onbewust zijn, maar leiden ook onherroepelijk tot verlichting en opluchting.  

Herstel van zelfhelend en zelforganiserend vermogen

Gedurende de afgelopen jaren groeide mijn (zelf)bewustzijn en zag ik in dat ik inderdaad ‘paranormale gaven’ en zelfs magische krachten heb. Nog steeds sta ik ervan te kijken wanneer mijn interventies hebben bijgedragen aan een vliegwieleffect binnen een team of organisatie, doordat de essentie weer op één staat en de blokkades zijn opgelost of getransformeerd naar levenskracht. Dan is men onderweg naar ‘herstellen van het zelfhelend’ vermogen, een term die sjamanen en integratieve artsen ook gebruiken.   

HeelBegaafd 

Het laatste puzzelstukje kreeg ik op 1 oktober 2020 van Dineke van Kooten, coach voor hoogbegaafden. Ze wilde me graag ontmoeten, omdat ze mijn hoog/anders begaafdheid herkende. Opnieuw kreeg ik ongevraagd een kwalificatie die vele kwartjes liet vallen. Zeer waardevol, omdat het me helder maakte waarom ik me zo vaak niet begrepen heb gevoeld. Een kenmerk voor vele anders begaafden. Zelf zeg ik liever Heel-begaafd, omdat zelfbewuste hoogbegaafden veel heelheid kunnen brengen met hun snelle, creatieve denkkracht, met hun focus op de essentie, op rechtvaardigheid en op ‘de waarheid’. Met de verbanden die zij leggen en met hun hoog-sensitiviteit en hun radar voor wat er wel en niet klopt, brengen ze ordening en eenvoud. Heelbegaafden kunnen elk systeem terug naar hun essentie bewegen, dwars door alle symptomen en vormen van window-dressing heen.

Nu ik zichtbaar ben via LinkedIn met mijn kritische maatschappelijke systemische beschouwingen, heb ik vele andere (vermoedelijke) heelbegaafden op mijn pad gekregen. Niet langer voel ik mij als van een andere planeet, omdat ik inmiddels veel hoog-over-vliegers, verbandenleggers, integratief denkenden, compleet-denkers en hoog-sensitieven heb ontmoet als cliënt, deelnemer, klant of netwerkcontact.

Deze innerlijke reis was en is een pittige lonely ride, ondanks dat ik er een "strong woman" door geworden ben.  Mijn ambitie is om samen met anderen bij te dragen aan het verruimen van het collectieve bewustzijn, zodat organisaties en de samenleving met (zelf)vertrouwen ingebed raken in gelijkwaardigheid, eenheidsbewustzijn en integriteit in plaats van in angst, controle en symptoombestrijding.

Vermoed je dat je ook HeelBegaafd bent of kunt zijn met een klein zetje of een wat grotere reset? Voel je welkom, dan help ik je om je te bevrijden van wat je nog tegen houdt om te gaan staan voor wie jij bent en wat jij bij te dragen hebt!  Klik hier voor de korte en krachtige  mogelijkheden om je kaliber en HeelBegaafdheid te versterken.

© Eenhelderezaak

Een Heldere Zaak verbindt door het onderbewuste en het bewuste te verhelderen. 

Disclaimer
Privacy statement
Algemene voorwaarden

Aanmelden nieuwsbrief
Contact

Westerdorpsstraat 58
3871 AZ  Hoevelaken

Telefoon: 06 – 51 58 42 45
contact@eenhelderezaak.nl
www.eenhelderezaak.nl

Webdesign/webdevelopment: Birdhouse online