Slim en scherpzinnig patronen doorbreken

“Het hart van de wijze hoort als een spiegel alle voorwerpen te weerkaatsen zonder door een enkele ervan besmeurd te worden” (Confucius).

In inheemse culturen fungeren sjamanen als spiegels zoals Confucius in zijn quote beschrijft. Spiegels zijn er niet om in te kijken, maar om te weerspiegelen wat er is, zodat patronen doorbroken kunnen worden. Ze maken ‘heel’, door de energie te zuiveren en door ieders schaduwkanten terug te kaatsen. Ze hebben de gave om ons te confronteren met onze heelheid, daar waar we delen van onszelf vergeten zijn of in de schaduw hebben gezet. Sjamanen van toen zijn de heel-begaafden van nu. Ze leren mensen inzien en begrijpen:

I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand” (Confucius).

Helers (heel-begaafden) brengen ons terug naar de diepere oorzaak. Terug naar de bron, omdat daar de oplossing is. In inheemse culturen hebben helers veel aanzien, want ze beschikken over de magische kracht om tegenkrachten te stoppen of transformeren. Wijzen en helers zijn er ook in onze cultuur. Overal, ook in organisaties. Ze doorzien de patronen of op z’n minst dat er iets fundamenteel niet klopt aan de verhoudingen.  

Heel-begaafden starten een herstelproces door het gedrag dat men laat zien, te spiegelen. Dat zet het zelfhelend vermogen van mensen en organisaties in gang. Heel-begaafden zoeken niet naar oplossingen, maar herstellen de verbinding van mensen met hun essentie en intentie. Ze genezen niet, maar herstellen de harmonie. Dat brengt oplossingen en verlossing van binnenuit.

Alles (medewerker, protocol, structuur, product et cetera) dat daar niet meer in verbinding kan of wil zijn, en derhalve niet bijdraagt aan het hogere doel, wordt respectvol losgelaten. Alles wat wel in verbinding wil en kan zijn, beweegt constructief mee met het geheel. Denk aan een zwerm vogels.

Heel-begaafden kunnen pas constructief bijdragen aan heel-wording, wanneer ze hun eigen patronen, verstrikkingen en sabotagemechanismen in de ogen hebben gezien. Wanneer de gewonde genezer in henzelf verregaand is geheeld. Wanneer ze hun familiepatronen hebben kunnen omzetten naar gedrag vanuit hun authentieke essentie, ont-wikkelen ze zich en kunnen ze boven zichzelf gaan uitstijgen.

Uit vele gesprekken met klanten en cliënten blijkt, dat wanneer heel-begaafden zich bewust worden van hun bijzondere krachten, dan gaan ze hun eigen plek en ruimte innemen. In de samenleving, hun familiesysteem en/of de organisatie waarin zij werken. Vanaf dat moment gaan ze bewust en actief bijdragen aan het herstellen van het zelfhelend vermogen van systemen.

Ze verdrijven ziekte, zwakte en oud zeer uit het verleden door het verruimen van het bewustzijn, het stellen van grenzen en met doorpakken bij het doorbreken van gedragspatronen en systeemfouten. Zodat de klant of cliënt ook een nieuwe kans krijgt om heel en een éénheid te worden. Heelheid en eenheidsbewustzijn gaan samen evenals fragmentatie en dualiteit.

Uit: 'Heel de organisatie. Herstel het zelfhelend vermogen van de organisatie'. Publicatiedatum: 20 januari 2022. 

© Eenhelderezaak

Een Heldere Zaak verbindt door het onderbewuste en het bewuste te verhelderen. 

Disclaimer
Privacy statement
Algemene voorwaarden

Aanmelden nieuwsbrief
Contact

Westerdorpsstraat 58
3871 AZ  Hoevelaken

Telefoon: 06 – 51 58 42 45
contact@eenhelderezaak.nl
www.eenhelderezaak.nl

Webdesign/webdevelopment: Birdhouse online