Liefde in tijden van Corona

"Synchronicity is a reality for those who have eyes to see” (C.J. Jung). Toeval bestaat niet. Alles gebeurt met een reden. Met deze gedachten leef ik een avontuurlijk, veerkrachtig en vrij blijmoedig leven. 

Synchroniciteit
Vanaf 15 maart kreeg ik de beschikking over een prachtige werkruimte in een verbouwde kantoorboerderij naast het Hoevelakense bos. Fantastisch! Voor het eerst een plek buiten mijn huiskamer om vanuit te werken. Natuurlijk kan ik niet wachten om mensen te verwelkomen op deze mooie, heerlijk lichte werkplek! Een plek waar ik met coachees patronen kan ontrafelen en transformeren, waar ik Masterclasses en Inspiratiedagen met Organisatieopstellingen kan geven en waar ik zakelijke contacten kan ontvangen aan een ronde tafel…
Op precies hetzelfde moment werd voor alle Nederlanders helder dat persoonlijk contact vanwege het Coronavirus ongepast was. Dat vrijwel iedereen vanaf 16 maart (juist) thuis moest gaan werken. Een kraakheldere boodschap. Dat het doceren aan deelnemers voor mijn leergang, masterclasses, inspiratiedagen voor onbepaalde tijd not done was. Dit was hét moment om de deuren (juist) dicht te houden, terwijl die van mij net wagenwijd open gegaan waren.
Open en toch dicht. Wat heeft die (schijnbare) tegenstelling met elkaar te maken? Wat betekent het? Bij de pakken neerzitten ligt niet in mijn aard, wel het zoeken naar de zin ervan en een passende manier om ermee om te gaan. Carl Gustav Jung bedacht in 1930 een term voor de situatie waarbij twee of meer gebeurtenissen min of meer gelijktijdig optreden in een voor de persoon betekenisvol en zinvol verband. Synchroniciteit. Ook wel: zinvolle coïncidentie.

Zinvolheid
Wat is dan de betekenis van deze ‘zinvolle coïncidentie’ voor mij? Ik wilde al langere tijd de natuur betrekken bij mijn helende systemische werk. Daarnaast heb ik ineens zeeën van tijd om mijn boek af te schrijven over het helende effect van het systemisch werken in organisaties. Ook werd helder dat ik nieuwe werkvormen aan mijn werk kan toevoegen, die Corona-proof zijn en waarbij ik gebruik maak van de omgeving van mijn werkplek, een prachtig natuurgebied. Inmiddels zijn er twee nieuwe werkvormen ontstaan:

Zin en Inzicht geven op afstand. Doorzicht in patronen die met Corona veel dichter op de huid naar voren kunnen komen. Juist ‘in tijden van Corona’ mensen kan ik mensen helpen om hun angsten en frustraties die je op je eigen bank en keukenstoel voelt, in perspectief plaatsen. Hoe blijf je in je eigen midden, in balans? Calm & Collected. Of, zoals een vriend uit Engeland me schreef: “Stay Safe & Sane”. Hoe blijf je verantwoordelijk, kalm én realistisch tegelijk? Voor mijzelf zijn dat ingrediënten voor een vrij en veerkrachtig leven. Ondanks Corona en de angst die dat voor velen in mijn omgeving met zich mee brengt. Ik geef het recept ervan graag telefonisch of via Whatsap videobellen of Facetime door, want het recept is zeker niet geheim. Een telefonisch consult duurt ca. een half uur.
Zin en Bewustzijnsverruiming creëren met een natuurwandeling. De omgeving van mijn werkplek is een prachtige en perfecte plek voor het bieden van een alternatief in tijden van Corona (en daarna). Wandelen door de natuur is een heilzame manier om in-gewikkelde zaken, blinde reflexen en chaos in het hoofd te ordenen. Tijdens een coachwandeling werk ik samen met jou aan wat er op het pad verschijnt, zowel in je privéleven als in je werk. De natuur is immers vol met metaforen en synchroniciteit. De natuur geeft antwoorden en daarnaast ‘zaag’ ik je issues met veel liefde door, bied ik een spiegel en wijs ik je op de verschillende wegen die je kunt bewandelen. Een wandelcoachconsult duurt 2 á 3 uur en vindt bijvoorbeeld plaats op/nabij Landgoed Hoevelaken.
Ik werk met iedereen (leider, professional, vader, moeder, zoon en dochter). Hoe kun jij zelf de rust bewaren te midden van de stormen die Corona met zich meebrengt. Privé en in je werk. Nu en later? En hoe kun je tegelijkertijd verantwoordelijkheid dragen voor jezelf en het collectief, zonder je te laten meezuigen in de angst en patronen van (een) ander(en)? Het doorzien van patronen vanuit een meervoudig perspectief op individuele problemen en grotere vraagstukken is mijn tweede natuur en kan prima op afstand of in een wandeling worden bloot gelegd.  Het structureel doorbréken van patronen vraagt m.i. meer nabijheid en een intensiever contact met een systemische individuele interventie van een dagdeel dat we -eventueel- samen op de langere termijn kunnen oppakken. In de tijden na Corona.

Investering

Wil jij graag eens vrijblijvend met mij sparren over wat je bezighoudt, zakelijk en/of privé? Stuur me een mail (contact@eenhelderezaak.nl), een whatsapp (06-51584245) of meld je aan via mijn contactpagina, dan plannen we een telefonisch gesprek. Voor een wandel-coach-consult van 2 á 3 uur reken ik € 275,00 inclusief BTW. Uiteraard houden we dan minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van andere wandelaars op ons pad. We wandelen vanaf het kantoor van Een Heldere Zaak, ca. 100 meter vanaf de ingang van Landgoed Hoevelaken. Indien gewenst kunnen we wandelen over een Klompenpad-route ‘Het Laaksepad’ (10 kilometer).

Mocht je, indien de Corona-maatregelen het weer toelaten,  een duurzaam helende transformerende systemische individuele sessie wensen (van een dagdeel met een voor- en nazorggesprek), dan is je investering € 600,00 inclusief BTW.

© Eenhelderezaak

Een Heldere Zaak verbindt door het onderbewuste en het bewuste te verhelderen. 

Disclaimer
Privacy statement
Algemene voorwaarden

Aanmelden nieuwsbrief
Contact

Westerdorpsstraat 58
3871 AZ  Hoevelaken

Telefoon: 06 – 51 58 42 45
contact@eenhelderezaak.nl
www.eenhelderezaak.nl

Webdesign/webdevelopment: Birdhouse online