Het verbond tussen heelheid en leegheid

“Peace comes from within, do not seek it without” (Buddha). Heelbegaafden hebben een gave om van binnenuit out-of-the box te denken. Vaak zijn het mensen met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. 

Heelbegaafden hebben een gave om van binnenuit out-of-the box te denken. Vaak zijn het mensen met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Ze vechten vaak al langere tijd -ten koste van zichzelf- omdat hun visie, aanvliegroute én de intensiteit waarmee ze die naar buiten brengt niet altijd wordt gedeeld door mensen om hen heen. Meestal zijn heelbegaafden helderhorend, helderziend en/of heldervoelend. Ze denken vaak sneller dan anderen. Dat maakt dat ze, in een wereld waarin deze kwaliteiten niet gemeengoed zijn, last kunnen krijgen van existentiële zelftwijfel, bore-out en burn-out klachten. 

Het gevolg ervan is dat heelbegaafden op het pad naar her-innering van zichzelf veel energie lekken. Wanneer ze zich echter bewust worden van hun unieke identiteit en missie, dan verdwijnt de zelftwijfel en vermoeidheid al snel. Heelbegaafden brengen, wanneer ze in hun kracht staan heelheid, eenheid, zuiverheid, rechtvaardigheid, eerlijkheid en gelijkwaardigheid voor het grotere geheel. Heelbegaafden zijn er met verschillende interesses en kwaliteiten. Het is mogelijk dat je je in één of meerdere van onderstaande kenmerken herkent:  

-        Sterk empathische heelbegaafden met een liefdevolle, zorgzame energie en sterke healing- gaven voor de mensen die ze tegenkomen op hun pad. Oude wijze zielen met een jonge uitstraling. Hun doel is om balans te brengen tussen het mannelijke en het vrouwelijke, tussen schaduw en licht. Ze voelen en weten dat ze hier zijn om bij te dragen aan een grootse missie op aarde om de mensheid te helpen ontwikkelen naar haar volle potentieel.

-        Beschermende vredestichters die helpen bij het wakker maken van de mensheid. Ze hebben een hoge spirituele frequentie en brengen daarmee alles, zoals politiek, samenleving, media organisatieontwikkeling etc., terug naar hun essentie. Complexiteit en versluiering zetten zij om naar eenvoud met helderheid. Ze zijn zeer loyaal naar de mensheid en de aarde. Ze zijn over het algemeen ingetogen en hebben een intelligente vorm van humor. 

-        Quantumhealers die wetenschap en spiritualiteit verenigen. Dit zijn heelbegaafden met een sterke wil die emotioneel en spiritueel ver vooruitlopen. Het zijn natuurlijke healers die hun mystieke gaven telepathisch op afstand kunnen gebruiken. Ze zijn vaak charismatisch, spreken graag in het openbaar en verbinden logisch denken en  wetenschappelijke kennis met hun intuïtie en onzichtbare informatiebronnen. Dat maakt ze innovatieve pioniers in de wetenschap, geneeskunde, communicatie, technologie,  techniek en architectuur.

-        Creatieve logica-verbinders. Deze heelbegaafden dragen een pure energie bij zich, en kunnen zeer goed informatie tappen uit het collectieve onbewuste (Akasha kronieken). Zij kunnen heden, verleden en toekomst met elkaar in verband brengen. Ook verbinden zij hun linker en rechter hersenhelft optimaal waardoor logica en creativiteit samenvallen. Ze zijn conceptueel sterk, concreet en pragmatisch waardoor ze snel en geconcentreerd kunnen bijdragen aan herstel van zelfhelend vermogen. Ook zijn het zeer goede observatoren. 

-        De rebellerende lichtwerkers met een missie om de aarde en de mensheid de weg te wijzen naar het licht, liefde en eenheidsbewustzijn door hetgeen nog in de schaduw (het verborgene) schuilt, in het licht te zetten, zodat mensen zich bewust worden van de realiteit. Vaak zijn het mensen die zelf een moeilijke jeugd hebben gehad en inmiddels voorbij zijn gegaan aan de zwarte bladzijden in hun eigen levensgeschiedenis. Ze hebben hun trauma’s omgezet naar licht en liefde, soms met een plotseling diepgaand spiritueel ontwaken. Deze lichtwerkers zetten hun hoge intuïtieve gaven in bij het wijzen van de weg naar heelheid. 

De weg naar heelheid gaat langs leegheid

Heelbegaafden-in-ontwikkeling komen onderweg naar innerlijke heelheid langs een aantal uitdagingen. Niet zelden raken ze verstrikt in privé of zakelijke verhoudingen met mensen met narcistisch gedrag ofwel mensen die hun onzekerheid en innerlijke leegheid voeden met de wijsheid en aandacht van anderen. 

Deze aantrekkingskracht komt volgens sommige experts voort uit een zelfde traumatische ervaring in de jeugd. De hoog sensitieven hebben de emotionele pijn van onbegrepen zijn, verlating, emotionele verwaarlozing, mishandeling etc. door schade en schande, met vallen en weer opstaan, verwerkt. Zo werden ze meer compassievol, zowel voor zichzelf als anderen. Mensen met narcistisme echter bleven kwaad en besloten -onbewust- om hun woede op de wereld om hen heen te projecteren. (Maria Consiglio: @understandingthenarc).

Mensen met narcistisch gedrag vormen voor hoog sensitieven vaak een noodzakelijke spiegel om de reis naar hun innerlijke autoriteit te maken. Wanneer de invoelende persoon het pad naar heelbegaafdheid heeft genomen en elke schaduw in zijn of haar leven aankijkt, dan komen ze met elke stap dichter bij hun essentie. 

En… dan zijn ze meer en meer in staat om narcisme en andere vervormingen in het gedrag van anderen te ontmaskeren en het patroon te doorbreken. In contact met je essentie, maakt dat je noodzakelijke -innerlijke- grenzen leert stellen als an act of love voor het grotere geheel. 

 

© Eenhelderezaak

Een Heldere Zaak verbindt door het onderbewuste en het bewuste te verhelderen. 

Disclaimer
Privacy statement
Algemene voorwaarden

Aanmelden nieuwsbrief
Contact

Westerdorpsstraat 58
3871 AZ  Hoevelaken

Telefoon: 06 – 51 58 42 45
contact@eenhelderezaak.nl
www.eenhelderezaak.nl

Webdesign/webdevelopment: Birdhouse online